Blok Fysiotherapie - Egmond aan Zee » medewerkers » Linda

Linda Liefting

Linda is zelfstandig bij ons werkzaam.

Mijn interesse ging altijd al uit naar de gezondheidszorg, vooral de alternatieve gezondheidszorg. Mijn voorkeur ging uit naar acupunctuur. Het werken met energie leek mij ontzettend leuk. Daarom begon ik de opleiding acupunctuur die ik heb afgerond bij de TCMA te Amsterdam. 

Ik werd moeder en mijn oudste dochter kreeg astma en eczeem. Zij werd behandeld door een NAET therapeut, waardoor zij ontzettend goed opknapte. Omdat er bij deze behandelmethode ook gebruik wordt  gemaakt van acupunctuurpunten, vond ik het een mooie combinatie met acupunctuur. Ik ging de cursus volgen zodat ik ook andere daarmee kon gaan helpen. 

Wat is NAET?
NAET® of wel: Nambudripad`s Allergy Elimination Techniques. Men kan voor vele producten allergisch of intolerant zijn, dat wil  zeggen dat men verkeerd op allerlei voedingmiddelen en omgevingsfactoren kan reageren. Dr. Devi Nambudripad heeft een methode ontwikkeld om allergieën te elimineren. Door middel van een spiertest wordt u voor allerlei producten getest. Voor de stoffen waar u niet goed op reageert wordt u voor behandeld. Dit gaat doormiddel van een rugbehandeling langs de ruggenwervels waar de zenuwen uitlopen. Na deze behandeling mag u 25 uur lang het product niet eten noch aanraken. Door middel van deze behandelingen neemt uw gevoeligheid voor de behandelde stoffen af en wordt uw zelfgenezingskracht versterkt.
Verder gebruik ik ook nog Quantum-Touch® tijdens de behandelingen.

Wat is Quantum-Touch®?
Door middel van een ademhalingstechniek en visualisatie verhoogt de therapeut de trilling van zijn/haar energie. Als de therapeut door zachte aanraking de cliënt behandelt, wordt de lichaamsintelligentie geactiveerd en doet het lichaam dat wat nodig is. Het versnelt het zelfhelend vermogen. Ons lichaam is constant bezig ons zelf te vernieuwen, ons lichaam regelt dat zelf wij hoeven daar niet bij na te denken. In een heel leven zijn wij ongeveer 50 keer vernieuwd Quantum- Touch kan dat proces versnellen. Pijn kan verminderen of  verdwijnen. Het lichaam kan een andere houding aannemen. Ook emotionele klachten kunnen hiermee op een effectieve en prettige wijze behandeld worden.

De combinatie van deze drie methodes geeft mij de mogelijkheid om allerlei lichamelijke en emotionele problemen te behandelen, waarbij de inzet en medewerking van de cliënt van groot belang is. Ik zie de alternatieve geneeskunde als een aanvulling van de westerse geneeskunde.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Zhong, waardoor de consulten afhankelijk van het zorgpakket vergoed kunnen worden.


tekst vergroten / verkleinen | print pagina